Arbetsgivare
21617
page-template-default,page,page-id-21617,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Du är

Arbetsgivare

Hur mår Dina medarbetare?

Har Du medarbetare som har återkommande sjukfrånvaro? Eller personal som nämner på utvecklingssamtalet att ”det är lite mycket nu”, kanske visar ett förändrat beteende, är nedstämd, trött och okoncentrerad?

 

Stressrelaterade besvär är idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning och tyvärr ser trenden inte ut att avta. Oavsett var stressen uppstår, på jobbet, i privatlivet eller i kombination, så ligger ansvaret för insatser och rehabilitering på arbetsgivaren idag.

 

Det är klokt och värdefullt både för Dig som arbetsgivare och den enskilde att ta tidiga tecken på stress på allvar, att sätta in förebyggande insatser innan det går för långt, och minska risken för sjukskrivningar orsakade av psykisk ohälsa.

 

Utöver ett lidande för medarbetaren så påverkas även produktion och omsättning, och en sjukskrivning beräknas kosta arbetsgivaren ungefär 10 % av en månadslön, per dag.

 

Se det som en god investering och i längden en vinst att genom t ex friskvård och preventiv stresshantering få medarbetare att må och fungera bättre. Det finns ett klart samband mellan friskvård – återhämtning – mer friska och nöjda anställda – färre sjukskrivningar – lönsamhet. Forskning har visat att varje satsad friskvårdskrona ger minst 1,50 kr tillbaka (Lydia Kwak, docent vid Karolinska institutet) och till och med upp till 5 kronor (Stefan Lundström, hälsoekonom).

 

För både Din och dina medarbetares skull är det viktigt att inte köra på för länge utan återhämtning. I stresshantering har det också visat sig effektivt med struktur, planering och öppenhet, att man har någon att prata med. Med enkla medel kan du faktiskt göra mycket själv, om du bara får veta hur du går tillväga och vilka verktyg som finns.

 

Din personal behöver livskvalitet både på arbetet och fritiden, och Du som attraktiv arbetsgivare kan bidra till detta. Jag hjälper Dig på vägen mot en bättre stresshälsa!

 

Jag kan stötta med individuella samtal, samtal i grupp, hålla föreläsningar och workshops kring stresshantering och återhämtning. Hör av Dig så skapar vi en lösning som passar just er verksamhet!

 

Självklart erbjuder jag även digitala lösningar!