Om mig
21711
page-template-default,page,page-id-21711,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Om mig

Mia Ahlqvist, diplomerad avspännings- och stresspedagog med kognitiv inriktning.

 

Mia på DuTiD här!

 

Jag är 49 år och bor med min familj i Habo, utanför Jönköping. Jag jobbade i många år på en statlig myndighet med administration och kundtjänst, och har även arbetat som reseledare, rekryterare, på konditori, på badhus och på förskola.

 

Jag älskar musik, sjunger gärna och fuldansar som pausgympa, tack vare min hund får jag gå i skogen och utmed Vättern varje dag, vilket också är en utmärkt paus- och återhämtningsaktivitet. Jag njuter gärna av god mat och dryck, och tycker det är härligt att resa till varmare länder. Yoga har kommit in i mitt liv och gör stor nytta, mjukar upp och stärker min kropp och låter hjärnan få nödvändig vila med jämna mellanrum.

 

Jag och stressen

 

Jag har själv erfarenhet av stressrelaterad ohälsa och har under många år sökt vägar ut ur stressen till ett ökat välbefinnande.

 

I december 2019 blev jag klar med min utbildning (diplomerad avspännings- och stresspedagog med kognitiv inriktning på Sverigehälsan). Resan dit har varit lång, ca 10 år, ja inte själva kursen då, men sedan jag utmattade mig första gången. Jag satte mig själv i det läget genom prestation, duktighetsnoja och att aldrig känt mig riktigt nöjd och färdig. Jag kände länge att jag trampade vatten och hela tiden så jagade jag tiden. När jag försökte ta hjälp med att lyfta mig igen så var det en krokig och snårig väg att gå, eller gå, jag kom ingenstans egentligen, jag stod länge kvar på samma punkt. Och kände mig ganska ensam många gånger, utan rätt stöttning från vad jag trodde självklara håll. Till slut blev frustrationen en drivkraft, det SKA inte behöva kännas så här under så lång tid och det MÅSTE finnas andra och flera sätt att bli lyft på!

 

Och se du, det gör det… och en utbildning senare så kan och vill jag nu hjälpa Dig. Jag har fått nya kunskaper kring stresshantering och funnit att mycket går att göra själv, med rätt stöttning och verktyg. Bland annat handlar det mycket om att se över sin vardag och hitta balansen i sina aktiviteter, många gånger så tuffar livet på i en takt som inte känns behaglig.

 

För det räcker faktiskt nu, vi är tyvärr långt ifrån ensamma om stressen och tid kan vi lägga på annat än vårdköer och okunskap!

 

DuTiD hjälper Dig med stresshantering och verktyg för återhämtning, så hör av Dig!